• Zápis detí na šk. rok 2024/2025

          • Zápis detí na šk. rok 2024/2025

            ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY SEKULE NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

            SA USKUTOČNÍ 15. MÁJA 2024 od 9,00 do 15,00 hodiny.

            Žiadosti sa budú prijímať až v stanovenom termíne! Za porozumenie ďakujeme. 

             

            Podmienky prijímania detí na predprimárne

             vzdelávanie pre školský rok 2024/2025

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy upravuje § 59  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“) a vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole v znení neskorších predpisov (ďalej len „vyhláška o materskej škole“).

            Spôsob podávania prihlášky :

            Zákonný zástupca vyplní elektronickú prihlášku na stránke SPOJENÁ ŠKOLA, SEKULE 119 (edupage.org) (v časti elektronická prihláška ), vytlačí a s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast , odovzdá zástupkyni pre MŠ v stanovenom termíne zápisu detí do materskej školy. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo dieťa s nadaním, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonný zástupca predkladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Na konci prihlášky sa nachádza text z obrázku, ktorý si opíšte. Budete potrebovať pri tlači prihlášky, prípadne jej opätovnom prezretí.

            Podľa §144a zákona č. 245/2008 Z. z. na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje o správnom konaní, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov. Podpis oboch zákonných zástupcov sa nevyžaduje, ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená;
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať žiadosť alebo vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Spôsob preukázania uvedených skutočností je možné preukázať písomným vyhlásením. cestne_vyhlasenie_rodicov_ms.pdf (edupage.org)
            • zároveň sa zákonní zástupcovia môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje len jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi. Uvedené je potrebné potvrdiť vyhlásením, ktoré vypíšete a podpíšete obaja zákonní zástupcovia. podpisy_rodicov_ms.pdf (edupage.org) Vypísané tlačivo odovzdáte spolu s prihláškou pri zápise.

            Elektronické vypisovanie žiadosti bude spustené  od 1. mája 2024.      

            Na predprimárne vzdelávanie sa spravidla prijíma dieťa od troch do šiestich rokov jeho veku. V prípade voľnej kapacity môže byt prijaté aj dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo tri roky.

            Písomné žiadosti bude možné doručiť:

            • osobne, poštou, alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu
            • elektronického podania doručeného do elektronickej schránky Spojená škola, Sekule 119

            Kritéria prijímania detí v zmysle školského zákona:

            Prednostne sa prijímajú deti:

            • pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,
            • ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania,  
            • ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie.

            Pozn.: Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od  1. septembra 2023 má na školský rok 2024/2025 len dieťa, ktoré dovŕši štyri roky veku do 31. augusta 2024. Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od 1. septembra 2023 na školský rok 2024/2025 sa uplatňuje podaním žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v uvedenom termíne zápisu.

            Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť dieťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov k 31.8.2024. Porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti na povinné predprimárne vzdelávanie sa trestá ako priestupok podľa § 37 ods. 1 písm. c) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

             

            Ostatné podmienky prijatia:

            V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do MŠ a  po prijatí všetkých detí v zmysle zákona, budú na základe žiadosti zákonného zástupcu  do naplnenia kapacity MŠ v Sekuliach prednostne prijímané :

              • deti, ktoré dovŕšili 3 rok veku, 
              • majú súrodenca  navštevujúceho materskú školu a spĺňajú podmienky prijatia do materskej školy
              • v prípade prijatia dieťaťa do 3 rokov veku prednostne tie, ktoré do 31.12.2024 dovŕšia 3 roky veku a s nástupom do materskej školy k 01.09.2024. 

            Požiadavkou  zo strany MŠ je  , aby dieťa, ktoré bude   prijímané do MŠ   malo  osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky , bolo  primerane samostatné (dieťa nemá plienky a cumlík, nepije z fľaše, samostatne /prípadne s pomocou/ sa naje lyžicou, napije  sa z pohára, používa WC, umýva si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa).

             

            O prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie rozhodne riaditeľka Spojenej školy, Sekule 119  do 30. júna 2024.

             

            Mgr. Marta Rusňáková

            Zástupkyňa MŠ - organizačnej zložky

            Spojenej školy , Sekule 119

             

             

             

             

          • Noc s Andersenom

          • Už tento piatok 22.03.2024 sa stretneme o 18:00 hod. v MŠ Sekule. Pre deti je pripravený program: Hľadanie pokladu a pyžamová party s prespávačkou. Žiadame rodičov prihlásených detí, aby mali deti vhodné oblečennie, pyžamo, zubnú kefku, pastu a baterku (svetielko). Náš celý program sa ukončí v sobotu 23.03.2024, treba si deti vyzdvihnúť v čase od 7:30 do 8:00 hod. 

          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Riaditeľstvo Spojenej školy, Sekule 119 oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 bude prebiehať elektronicky v termíne od 1.4.2024 – do 10.4.2024.

            Následne sa uskutoční 11. apríla 2024 (t.j. vo štvrtok) v čase od 14:00 - do 17:30 hod. fyzický  zápis detí v priestoroch I. stupňa ZŠ.

            Bližšie informácie na stránke školy:

            https://skola-sekule.edupage.org/, v záložke „Zápis do 1. ročníka“.

          • Básnička na jazýčku

          • Ako  každý rok, aj v tomto školskom roku pripravujeme 10.04.2024  v našej MŠ recitátorskú aktivitu Básnička na jazýčku. Kto má záujem, aby sa jeho dieťa  prezentovalo s básňou, ktorú sa naučí doma, prosíme zapísať na nástenku pri šatni. 

          • 2 % z daní.

          • Milí rodičia,

            materská škola sa uchádza o 2% z dane z príjmov aj tento rok.

            Prosíme rodičov a priaznivcov MŠ o poukázanie 2% daní pre naše zariadenie. Tak ako každý rok, všetky takto získané prostriedky budú účelne využité na zveľadenie našej MŠ a na skvalitnenie výchovno – vzdelávacieho procesu.

            Tlačivo platné pre rok 2024 (daňové obdobie 2023 ) s vyplnenými údajmi materskej školy nájdete pod textom. 

             

          • OZNAM

          • Na základe rozhodnutia riaditeľky Spojenej školy, Sekule 119 bude prevádzka materskej školy v čase jarných prázdnin prerušená od 04.03. - 08.03.2024, z dôvodu stavebných prác v školskej jedálni. 

          • KARNEVAL

          • Zástupkyňa MŠ oznamuje, že z dôvodu pretrvávajúcej chorobnosti detí a zamestnancov sa karneval pre deti nebude konať. Náhradný termín bude oznámený. 

          • 🎄

          • Vážení rodičia, pozývame Vás dnes po vystúpení detí do našej vianočnej chalúpky, ktorá sa nachádza pred vchodom do MŠ. Máme pripravené lokše, wafle, koláčiky, čaj a vianočné ozdoby. 

            TEŠÍ SA NA VÁS KOLEKTÍV MŠ

          • Bubnovačka

          • Vážení rodičia,

            Dňa 20. novembra 2023, t.j. v pondelok, sa v čase medzi 10:00 - 11:00 hodinou uskutoční pred Spojenou školou Sekule, ale i priamo v obci  akcia, ktorá už po desiatykrát upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti. Našou obcou, ale i celým Slovenskom zaznie bubnovanie detí, ktoré sa ponesie pod heslom „Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“

            Podujatie upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti.  S násilím na deťoch sa vysporiadame len tak, že ho nebudeme bagatelizovať a prehliadať.

            Nezabudnime! Ticho deti pred násilím neochráni!

                                            Ďakujeme!

                                                                   Pedagogickí zamestnanci, žiaci a deti spojenej školy.

             

             

             

             

          • Oznam

          • Oznamujeme, že je už možné poukázať 20€ na čiastočnú úhradu prevádzkových nákladov Materskej školy ako organizačnej zložky Spojenej školy, Sekule 119. Poplatok sa uhrádza mesačne vždy do 10. v mesiaci na číslo účtu: SK48 5600 0000 0033 0159 2007. Do poznámky treba zadať meno dieťaťa. Deti, ktoré majú rok pred plnením povinnej školskej dochádzky príspevok neuhrádzajú. 

          • Rodičovské združenie

          • Riaditeľka Materskej školy Sekule oznamuje, že dňa 28.08.2023 o 15.30 sa bude konať rodičovské združenie v jedálni Základnej školy Sekule.